Suppletie

Ik eet toch gezond? Waarom zou ik dan supplementen moeten slikken? En welke supplementen zijn dan goed voor mij? En welke juist niet?

Het blijft lastig in deze moderne tijd met zoveel aanbod in vitamines en mineralen. Het internet staat vol met allerlei aanbieders. En de supplementen zijn in enorm uiteenlopende prijsklassen te vinden.

Dus welke supplementen zijn nou onmisbaar en waarom? En welke kun jij persoonlijk beter niet nemen?

Kom erachter met een persoonlijk supplementen en/ of voedingsadvies. gewoon via de mail waarin ik je een persoonlijke vragenlijst laat invullen. daarna stuur ik je een advies toe welke ik indien gewenst nog telefonisch kan toelichten.

Suppletie / voeding advies 25,-

Omega 3 visolie

Ons moderne leven zit vol met bewerkte voeding, weinig beweging, chronische stress en slaaptekort. Dit zorgt voor een verstoring in de vetzuurbalans. Onze cellen kunnen daardoor hun werk niet goed doen; afvalstoffen afscheiden en voedingstoffen opnemen. Met allerlei klachten tot gevolg.

Waarom hebben we omega 3 nodig?

Evolutie

Als we teruggaan in de evolutie, dan zien we dat het mensenbrein een enorme groei doormaakte vanaf het moment dat de mens de savanne verliet en dichterbij het water ging wonen. Vis werd ineens een belangrijke voedingsbron, waardoor we veel meer visvetzuren binnenkregen dan daarvoor. Het brein ontwikkelde zich enorm en we onderscheiden ons steeds meer van de aapsoorten. het stofje DHA zorgde ervoor dat we aan de top van de voedselketen kwamen. De brainfoods uit vette wilde vis (omega 3-vetzuren, jodium, selenium en zink) speelden hierin de hoofdrol.

Sinds de agrarische revolutie zijn we het land in getrokken en hebben we afscheid genomen van de zee. Hierdoor is de consumptie van zeevoedsel (omega 3-vetzuren) enorm gedaald. Tegelijkertijd is de consumptie van granen (omega 6-vetzuren) enorm gestegen. Met tot gevolg dat we te weinig omega 3-vetzuren binnenkrijgen en de balans tussen omega 3-vetzuren en omega 6-vetzuren uit balans is.

Slechts 34 procent van de bevolking eet de aanbevolen hoeveelheid vis. Volgens de richtlijnen van de gezondheidsraad zouden we minimaal 1x per week vette vis moeten eten. 66% van de bevolking eet te weinig vis, en loopt daardoor een risico op een omega 3-tekort. Van alle vis die gegeten wordt is slechts 42% vette vis. De meeste vis die we eten is dus vetarm, en daarmee ook arm aan omega 3-vetzuren EPA en DHA. De inname van vis, en met name vette vis, is dus gering. 

Daarnaast hebben veel mensen ook een slechte vetvertering, wat te herkennen is aan vettige, plakkerige en slappe ontlasting. Als gevolg kunnen de omega 3-vetzuren niet goed worden opgenomen. Hierdoor belanden de omega 3-vetzuren via de ontlasting in de wc-pot. ‘En dat is dus “dure” poep’. 

 

Wat zijn de voordelen van omega 3-vetzuren?

De moderne wetenschap laat steeds meer zien hoe belangrijk visvetzuren (omega 3-vetzuren: EPA en DHA) zijn. Zo zijn visvetzuren essentieel voor:

 En goed nieuws voor zwangere vrouwen: Tijdens de zwangerschap helpt inname van DHA voor de hersenontwikkeling van de baby, vermindering van zwangerschapsdementie en minder kans op bekkeninstabiliteit. En ook na de zwangerschap heeft het kindje baat bij het omega 3 vetzuur DHA die het binnenkrijgt uit borstvoeding. Geen borstvoeding? vanaf 6 maanden mag de baby visolie nemen.

Mijn eigen ervaring

Gezondheid

Door mijn interesse in gezondheid, sporten en goed eten had ik me al vaker verdiept in verschillende eetgewoonten, dieten, en overtuigingen. Ik was me er daardoor ook van bewust dat bepaalde voedingsmiddelen minder goed passen in ons dieet en andere weer juist wel passen. Het eten van vis heeft nooit een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik hield er als kind niet van en toen ik meer bewust was van het gezondheidsvoordeel ging ik af en toe eens een (gekweekt) visje eten.  

OERsterk Coach

Tijdens de zwangerschap van ons derde kindje werd ik via via gewezen op het effect van een goed omega 3 supplement ter verbetering van zwangerschapsdementie én het positieve effect op de gezondheid van het ongeboren kind. Dit wilde ik wel een paar maanden proberen. Uiteindelijk had ik van de drie zwangerschappen bij deze laatste géén bekkeninstabiliteit, nauwelijks haaruitval en een prachtige huid. 

Maar tijdens mijn opleiding als OERsterk coach viel me op dat een tekort aan omega 3-vetzuren bij echt álle verstoorde lichaamsprocessen genoemd werd. 

Én aangezien 9 op de 10 mensen een tekort heeft aan omega 3-vetzuren, voor mij een onmisbaar element in een gezond en vitaal leven! 


Gecertifeerd OERsterk coach

Eqology

In mijn opinie de meest zuivere en hoogwaardige visolie in de suppletiemarkt. Eqology staat voor hoogwaardige producten met een hoog gehalte EPA en DHA, de laagste totox-waarde (reinigingsproces voor afvalstoffen) en duurzaamheid voor onze planeet.
Mét de mogelijkheid om je omega 3 waardes te meten en zo ook vooruitgang en herstel inzichtelijk te kunnen maken.

Meten = weten

Wat ik zelf fijn vind aan het werken met dit merk is dat je gebruik kunt maken van een meetinstrument. Hiermee is het mogelijk om de verhouding omega-3 en omega-6 in je bloed te testen.

Mijn advies hierin is om je bloedwaarden te meten meteen met je inschrijving voor het product, daarmee krijg je een duidelijk beeld van je startsituatie en weet je meteen waar je aan kunt werken naast het gebruiken van de producten die het beste passen bij jouw situatie.

Bij inschrijving krijg je de eerste test van mij en krijg je na 5 maanden een nieuwe test toegestuurd. Hiermee kun je dan de vooruitgang in je bloed meten, dat is inzichtelijk én motiveert.

*Als je waarde bij de eerste bloedtest (dus bij de nulmeting) al 3:1 of lager is, dan feliciteert Eqology jou met je goede gezondheid en krijg je je geld terug.

Natuurlijk is het ook mogelijk om zonder test de producten af te nemen.

Ik wil meteen bestellen

Heb je een vraag?

voor IEDEREEN die Vitaler wil leven en de regie over zijn eigen gezondheid wil nemen!

Je kunt op de website bestellen via mijn bedrijfsaccount of mij en berichtje sturen dan help ik je.

Je kunt op de website kijken voor de prijzen:

https://eqology.com/webshop/our-products-en/omega-3-en/

Of mij een bericht sturen dan help ik je graag. 

Ja dat kan. Je kunt een losse vitaliteitscheck inplannen of contact met mij opnemen voor de mogelijkheden. 

Ja zeker, het is heel persoonlijk en in elke fase en seizoen van het leven zijn weer andere voedingsstoffen en mineralen belangrijk. 

Voor meer advies kun je een losse vitaliteitscheck inplannen of contact met mij opnemen voor de mogelijkheden. 

De afspraken zijn eigenlijk altijd online. Als je een specifieke vraag hebt of hulp kunt gebruiken bij bijvoorbeeld een Omega 3 test dan kan ik of een collega bij je langs komen.

Nee niet noodzakelijk, maar wel door mij geadviseerd. Bloedonderzoek geeft duidelijkheid en daarmee weet je precies waar je staat en heen wilt. Bloedonderzoek kan bepaalde verstoorde lichaamsprocessen aantonen.

Ja het bloedonderzoek gebeurt anoniem en zonder naam of andere gegevens. De bloedwaarden worden aan een persoonlijke code gekoppeld en geanalyseerd door een onafhankelijk bedrijf. 

Onze bloedcellen hebben 4 maanden nodig om te vernieuwen. Hierdoor is er dus na 4 maanden een meetbaar verschil in het bloed én zul je ook daadwerkelijk verschil gaan ervaren. 

Daarnaast zijn de producten voor losse producten duurder dan die in een maandelijks traject. 

Zowel Eqology als de meeste mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg zijn van mening dat we in een ideale wereld allemaal voldoende vitaminen, mineralen en andere vitale stoffen voor ons lichaam binnen zouden moeten krijgen door gevarieerd te eten.

Maar de realiteit is dat maar weinigen van ons het kunnen. Daarom adviseer ik vaak suppletie als aanvulling op de reguliere voeding om ervoor te zorgen dat jij voldoende vitale stoffen binnenkrijgt die het lichaam nodig heeft.

Of neem contact met me op via onderstaand contactformulier.

Vrij Vitaal draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders